Elīza Čampere

10 gadi, Rīga

Šogad pabeigšu skolā 4.klasi. Ārpus skolas es dejoju un spēlēju ģitāru mūzikas skolā.Lasu Bērnu un Jauniešu žūriju katru gadu.

Iesniegtās recenzijas

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo Šušnirks ar Mazuli devās uz Vidkautkurnekurieni, lai palīdzētu lordam Pērkinsam.
Aizlidojot uz Vidkautkurnekurieni lords Pērkins pasaka, ka muižā jau kādu laiku notiek dīvainas lietas. Kad spoki ir nolaupījuši lordu Pērkinsu Šušnirks kopā ar Mazuli mēģina ko vairāku uzzināt. Pēc tam mājā viņi paliek vieni, jo Kambarsulainis Boriss arī ir pazudis. Kādu nakti kamēr Šušnirks mēģina kaut ko uzzināt biblotekā, tikmēr Mazulis atkal dodas ceļojumā ar gultu. Šoreiz uz spoku skvēru,jo gultai bija jāiet uz apskati. Mazulis ar spokiem iedraudzējās un spoki dot pavedienu, lai Šušnirks ielūkojas savā samta žakates kabatā. Tur viņi atrod zinātnieka Skrūvīša uztaisītos monokļus. Ar tiem viņi atrod īsto lordu Pērkinsu un Borisu. Visi kopā iznīcina ļauno spoku Murmuljē kurš vēlējās iznīcināt gan spoku skvēru gan muižu. Iznīcinot spokus Mazulis atbrīvoja 3 spokus no spokošanās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kraukļi
1)Kraukļi maina savu migrēšanas maršrutu, lai izvairītos no vietām, kur kaut viens no viņu bara ir gājis bojā.
2)Kraukļiem ir fenomenāla atmiņa.
3)Tāpat kā citi Corvidae dzimtas pārstāvji, krauklis ir trokšņains, agresīvs visēdājs, kura uzturā ir grauzēji, kukaiņi, graudi un putnu olas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo viņā bija Gvida dzīves notikums.
Gvids vienmēr ir gribējis sev brāli. Kādu dienu viņa vecāki izdomā viņu pārsteigt un paziņo, ka viņam būs brālis. Gvids to pārprata, jo vecāki bija domājuši adoptēt Gvida vienaudzi Tomu. Kad Gvids to uzzina tad viņš pasaka ka viņam brālis nav vajadzīgs. Bet vecāki jau apmēram gadu bija nedēļas nogalēs aizbraukuši ciemos pie Toma bērnunamā. Kad Gvids uzzina ka Toms vēl ir bijis viņu mājās kamēr viņš ir pie vecvecākiem Gvids nezin kā justies, jo ir apvainojies, dusmīgs uz vecākiem. Gvids nevēlas ar Tomu pat iepazīties,tāpēc viņi abi sazinās ar vēstulēm. Gvids protams raksta, ka viņš nevēlas ar viņu satikties, turpretī Toms ka nevar sagaidīt kad abi tiksies. Kādā nedēļas nogalē vecāki Gvidu piespiež aizbraukt uz bērnunamu. Kamēr vecāki neredz tikmēr Gvids mēģina kaut kādā veidā Tomam iedzelt. Kad abi ir jau sadraudzējušies tad abi rakņājas pa vecāku mantām. Atrod kasti ar Gvida vārdu un skatās kas gan tur ir iekšā. Kamēr Gvids neskaitījās Toms atrada vecās Gvida vēstules izlasījis viņš nevēlas vairs būt ar Gvidu brāļi un slepus iziet ārā no mājām un iet atpakaļ uz bērnunamu. Kad Gvids saprot ka Toma vairs nav viņš uzreiz dodas viņu meklēt. Tad kad viņš viņu atrod abi izstāsta savas dusmas. Toms saprot, ka Gvidam arī nav nācies viegli,jo vecāki nav neko teikuši, ka grasās kādu adoptēt. Toms Gvidam piedot un abi jau drīz kļūst par īstiem brāļiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Mūsu pagalmā vakar kaķi saplēsās-skaties nofilmēju.

Ko es uzzināju par kaķiem:

1)Kaķi staigā kā kamieļi un žirafes: vispirms viņi liek uz priekšu abas labās kājas, pēc tam abas kreisās kājas. Šādi nestaigā neviens cits dzīvnieks.
2) 10 gadu laikā viena kaķu mātīte varētu radīt aptuveni 49 000 kaķēnu.
3)Kaķiem, salīdzinājumā ar suņiem, ir selektīvāka atmiņa. Tas nozīmē, ka kaķi atceras tikai to, kas viņiem ir izdevīgs.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo Katrīna iepazina citu valsti-Norvēģiju. Sākumā viņa domāja kādi būs viņas jaunie klasesbiedri, jaunās mājas, jaunā skola un kā viņa atradīs tik pat labi draudzeni kā Ievu? Esot jau Norvēģijā Katrīna ar ģimeni piestāj Ziemeļbriežu audzētavā. Katrīnai iepatīkas balts ziemeļbriedis kuru viņa slepus nosauc par Sniedziņu. Iebraucot suvenīru veikalā Katrīna izlūdzas tētim baltu ziemeļbrieža rotaļlietu kuru viņa nosauc par sniedziņu. Jaunajā skolā viņai iepatīkas puisis Justeins kurš spēlē futbolu. Klasē ienāk jaunā Agņeška un abas klūst par ciešām draudzenēm. Ziemassvētku pasākumā izrādās, ka abām meitenēm patīk Justeins,bet izrādās Justeinam patīk jau cita. Savā 10. dzimšanas dienā Katrīna saņem īpašu dāvanu haskiju kuru viņa nosauc par Reksu(Rex). Vasaras brīvlaika sākumā Katrīna ar ģimeni atlido uz Latviju, lai satiktu Rīgas omi, Limbažu omi, mammas māsu un savu draudzeni Ievu. Kopš vesela gada viņām ir ļoti daudz ko runāt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ziemeļbrieži
1)Amerikas Savienotajās Valstīs ziemeļbriežus sauc par “karibu”.
2)No visiem zīdītājiem uz Zemes, ziemeļbrieži ir vienīgie, kas spēj redzēt ultravioletajā spektrā.
3)Ikdienā šie graciozie dzīvnieki, meklējot barību, noiet līdz 25-30 km.

3. uzdevums. Grāmata - kino!