Klēra Pavļukeviča

7 gadi, Jēkabpils

Esmu 7 gadus jauna. Rudenī mācīšos jau 2.klasē. Es dejoju sporta dejas. Man patīk peldēties, ēst saldējumu. Un patīk arī lasīt grāmatas, jo tas ir interesantāk, nekā vienkāršī sēdēt telefonā. Man ir divi vecāki brāļi, kurus tā arī neizdevās pierunāt piedalīties šajā lasīšanas stafetē.

Iesniegtās recenzijas

Mumins un dzimšanas dienas poga. Pēc Tūves Jānsones stāstu motīviem

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Grāmata par skumjām un prieku. Ne vienmēr vajag apvainoties uz draugiem, jo varbūt viņi gatavo pārsteigumu! Idejas dāvanām, ja galīgi nav naudiņas. Ar īstiem draugiem vienmēr būs forši!

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kādēļ Tu izvēlējies tieši šo grāmatu? Es tikko izlasīju jau vienu grāmatu par Mumina piedzīvojumiem un man gribējās palasīt vēl! Vai grāmata tev iepatikās uzreiz? Arī šī grāmata ir liela, ar milzīgiem zīmējumiem. Man likās dīvaini, ka ir kāda speciāla dzimšanas dienas poga, tādēļ gribēju uzzināt. Kā veicās ar pašu lasīšanu? Arī šo grāmatu es izlasīju uzreiz bez apstāšanās. Man likās, ka pat ātrāk nekā pirmo grāmatu. Esmu jau uztrenējusies lasīt, tādēļ bija viegli. Vai gribēsi lasīt arī citas grāmatas par Muminu? Noteikti! Tagad es vēl vairāk gribu izlasīt visas Mumina grāmatas! Tas ir pat foršāk, nekā skatīties multenes, jo varu pafantazēt!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Mumins un piedzīvojums mēnessgaismā. Pēc Tūves Jānsones stāstu motīviem

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Superpiedzīvojumu grāmata! Tajā var uzzināt, kā makšķerēt. Tur var izlasīt, kā atrast dārgumus. Un var iemācīties, kā uztaisīt pikniku. Lasot šo grāmatu rodas ļoti daudz iespaidu un var uzzināt par dažādiem piedzīvojumiem!

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kādēļ Tu izvēlējies tieši šo grāmatu? Es kādreiz biju redzējusi multenīti un gribēju vēl uzzināt par Muminiem. Vai grāmata tev iepatikās uzreiz? Man ļoti patika, ka tā ir liela, ar milzīgiem zīmējumiem. Tos var skatīties un jau iztēloties, par ko būs rakstīts. Kā veicās ar pašu lasīšanu? Super! Es izlasīju grāmatu divās stundās! Es vēl nekad nebiju izlasījusi nevienu grāmatu TIK ātri! Es pat ne reizi neapstājos. Tas bija tik interesanti! Un burti lieli, teksta maz, var viegli un ātri izlasīt! Vai gribēsi lasīt arī citas grāmatas par Muminu? Noteikti! Es domāju, ka izlasīšu visas! Un tad varēšu skolā pastāstīt citiem, cik tas bija forši!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Mazā raganiņa. Es lasu ar prieku

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Burrrrrrrvestīga grāmata! Gribi uzzināt, kā ir burties? Izlasi! Gribi uzzināt, kā būt labam pret visiem? Izlasi! Gribi uzzināt, kā spēt visu un vēl vairāk? Izlasi! Tas viss ir šajā grāmatā!

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kādēļ Tu izvēlējies tieši šo grāmatu? Šo grāmatu man ieteica mamma, jo arī viņa savā bērnība bija to lasījusi. Vai grāmata tev iepatikās uzreiz? Nē. Tā bija, kā mamma teica, vecā grāmata un tādēļ bija ļooti mazi burtiņi.. Un ļooti daudz jālasa.. Un maz bilžu.. Kā veicās ar pašu lasīšanu? No sākuma mamma lasīja priekšā. Tad mēs mainījāmies – vienu stāstiņu lasīja mamma, otru es pati. Taču uz beigām man jau tik ļoti iepatikās lasīt, ka es vienkārši pati lasīju visu! Kas Tev šķiet interesants šajā grāmatā? Tur bija visādas jocīgas burvestības! Man ļoti patika, ka Mazajai Raganiņai bija draugs krauklis Abrakss. Dažreiz Raganiņa blēņodamās būra palaidnības. Bet citreiz viņa ar savām burvestībām ļoti palīdzēja tiem, kurus apbižoja citi. Un patiesībā visiem būtu jāmācās būt labiem pret visiem pat, ja kāds nepatīk. Tad cilvēki kļūs laipnāki un priecīgāki

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!