Elizabete France

6 gadi, Limbažu pagasts, Limbažu novads

Man ir seši gadi, jau veselu gadu es lasu ļoti cītīgi pati grāmatas. Man ļoti patīk visas Lotes grāmatas, kuras esmu iegādājusies un izlasījusi.

Iesniegtās recenzijas

Toto atkož noslēpumu

Zane Zusta

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Vau, vau noslēpumiem!!!!Grāmata ir par sunīti un viņa domām. Var uzzināt, tad, kad mēs neesam mājās, ko dara mūsu mīluļi. Vēl rakstniece pastāsta, cik liels pienākums ir uzturēt un mīlēt sunīti. Iesaku izlasīt, jo grāmatas beigās ir lasītājam uzdots uzdevums, tas ir neparasti!

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Daudz stāstīts, cik mīļa un piepildīta ir cilvēka dzīve, ja viņam mājās ir suns. Es arī ļoti gribētu sunīti. Iepazīstot šo stāstu, es iemācījos iedomāties nākotnes ainas, tās man dikti noder pirms miedziņa. Arī Toto sagaidīja ātrāk savu saimnieku mājās, kad iztēlojās, ko viņš kopā varētu darīt ar Paulu. Mēs esam līdzīgi ar Toto, jo mans noslēpums ir būt kopā ar vecākiem un māsu un brāli, kopā spēlēt badmintonu, mest lidojošo šķīvīti, klausīties mūziku, doties ceļojumos.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Izgudrotāju ciema stāsti

Janno Peldmā

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Joki vien, joki vien...Tikai Lotes grāmatās ir tika daudz notikumu un prieka. Par Lotes grāmatu es nevaru rimties stāstīt, tāpēc labāk, ka mani draugi paši to izlasītu. Tad viņi uzzinātu, kas atrodas lāsteku iekšpusē, kas atrodas tupelē, kas ir rakstnieks Gailene...Grāmatu noteikti jālasa visiem bērniem, jo tā sniedz tik daudz priecīgu brīžu. Pirms grāmatas izlasīšanas, noteikti jāiepazīstas ar visiem grāmatas varoņiem iepriekšējās grāmatās, to arī iesaku bērniem.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Grāmatā viss ir ļoti labs. Vienīgi mani satrauca daži stāsti, kā cūku mātei Memmei pazuda bērni, tad es biju sabijusies. Citos stāstos ir dažnedažādi notikumi. Vēl svarīgi, ka šajos stāstos ir daudz noslēpumu un negaidītu risinājumu, piemēram, tagad zinu, ka var iesēt sniegu, aplaistīt un tad izaug sniega koks. Ziemā izmēģināšu!! Kā jau teicu, lai šos stāstus labāk saprastu, ir jāpazīst Lote un Izgudrotāju ciema varoņi, jo tad izlasītais ir daudz interesantāks.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!