Adrians Valtmanis

5 gadi, Rīga

Mani sauc Adrians. Esmu jaunākais ģimenē. Man ir 2 gadi. Mācos braukt ar riteni, patīk likt puzzles un spēlēt spēles. Patīk, kad mamma lasa man grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Mumins un dzimšanas dienas poga. Pēc Tūves Jānsones stāstu motīviem

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Esi pacietīgs, būs labi! Reizēm gribas ātri visu redzēt, dabūt, ieraudzīt, bet jāmācās pacietības. Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Ja kādam tavam draugam tuvojas dzimšanas diena, iesaku izlasīt šo grāmatu, lai nesanāk jā Muminam, kas sapriecājās, par savu pirmo dzimšanas dienas dāvanu, bet draugi biji tik ļoti aizņemti ar pārsteiguma gatavošanu, ka nevienam nebija laika kopā priecāties. Vēlāk viss beidzās labi. Stāstā ir arī par draudzību, par labiem draugiem.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Grāmata ir patiešām mazajiem lasītājiem, klausītājiem. Maz teksta, skaistas bildes. Teksts viegli lasāms. Lasot palika bēdīgi, jo galvenais varonis - Mumins, bija bēdīgs, jo nebija ar ko kopā priecāties, bet viss beidzās labi, tik nedaudz pacietības, vai arī aizņemt laiku ar ko citu, kamēr draugi gatavo pārsteigumu. Iesaku šo grāmatu izlasīt mazajiem lasītājiem.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Izgudrotāju ciema stāsti

Janno Peldmā

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Aiziet piedzīvojumos! 1. Katra diena Lotei ir kā piedzīvojums 2. Lote ir draudzīga, un izgudrotājciemā vienmēr ko jaunu atklāj. Palīdz citiem. 3. Grāmata ir notikumiem bagāta, ātri lasāma.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Grāmata uzrakstīta bērnam skaidrā, saprotamā valodā un bērns ar interesi klausījās un patika šķirstīt skaistās ilustrācijas. Grāmata ir jautra, pamācoša, ka viens otram palīdz, pieskata.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!