Dārta Lagzdiņa

7 gadi, Grobiņa

Man ļoti patīk zīmēt, dziedāt un dejot.

Iesniegtās recenzijas

Spoku birojs. Atgadījums ar mistisko saldumu spoku

Kristīne Olsene, Moa Vallīna

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Ja spoks saldumu veikalā aizkož saldumus, tad tam ir svarīgs iemesls. Kristīnas Olsones un Moas Vallīnas grāmatu "Atgadījums ar mistisko saldumu spoku" izvēlies lasīt tad, ja: 1. Tu esi drosmīgs un Tev nav ļoti bail no spokiem, tumša pagraba, mistiskiem notikumiem, 2. Tev patīk atklāt noslēpumus, 3. Tu tici, ka viss ir iespējams, un spoki nespokojas tāpat vien.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kristīna Olsone ir izstāstījusi un Moa Vallīna uzzīmējusi stāstu par spoku Kasperu, kas saldumu veikalā aizkoda visus saldumus. Pircēji vairs negribēja nākt uz veikalu, tāpēc īpašniece Cukurbella prasīja Elsai un Kallem palīdzēt, jo viņi zināja visu par spokiem un spokošanos. Man ļoti patika tā doma, ka spoks spokojas tad, ja vēlas kaut ko pastāstīt. Tas nav tāpat vien, lai biedētu cilvēkus. Tāpat šajā grāmatā teikts, ka svarīgi ir arī, ko spoks ēd spokošanās laikā. Man patika, ka tieši saldumi palīdzēja Elsai un Kallem uzzināt spoka noslēpumu un saprast, ko viņš grib pateikt. Tas ir ļoti skumjš un traģisks stāsts, bet priecājos, ka Oskars dabūja savu zīmējumu. Man patīk arī grāmatas ilustrācijas, jo es varēju viegli iztēloties, ka esmu tur kopā ar Elsu un Kalli. Es iesaku šo grāmatu lasīt tiem bērniem, kuriem nav ļoti bail no spokiem un kuriem patīk atklāt noslēpumus.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Kas vienam der, citam var nederēt! Tev noteikti jāizlasa Sabīnes Bolmanes un Kerstinas Šēnes “Stāstu par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt, ja: 1. Tev kādreiz ir gadījies, ka nekādi nevari aizmigt( grāmatā uzzināsi vairākus veidus), 2.Tev patīk lasīt sirsnīgu stāstu un skatīties skaistas ilustrācijas, 3.Tev patīk grāmatas, kuras var izlasīt vienā vakarā pirms gulētiešanas.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Sabīnes Bolmanes un Kerstinas Šēnes grāmatu “Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt” es izvēlējos tāpēc, ka tā man atgādināja pagājušajā gadā lasīto Diānas Kaijakas grāmatu “ Hugo meklē sapnīti”. Un abas patiešām bija līdzīgas, jo stāsta par dzīvniekiem, kuriem jāguļ ziemas miegs, bet viņi nevar aizmigt. Āpsītis Hugo jautāja saviem draugiem, ko darīt, bet Susuriņam mēģināja palīdzēt lapsa, lakstīgala, gliemezis, pūce, sikspārnis un lācis, kuri gāja garām. Man tas likās ļoti mīļi, ka visi mēģināja palīdzēt Susuriņam aizmigt. Lācītis pat atļāva Susuriņam paturēt savas pūkainpūkaināsmīkstummīkstāsmīļummīļās mīļmantiņas ķepu. Prieks, ka, izmēģinot visu ko, Susuriņam beigās izdevās aizmigt. Grāmatai ir arī ļoti skaistas un mīļas ilustrācijas. Un šo stāstu var izlasīt vienā vakarā!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!