Andrejs Cvetkovs

7 gadi, Valmiera

Mani sauc Andrejs, es esmu foršs puika. Es pabeidzu 1. klasi, man skolā ir daudz draugi. Man ļoti patīk suņi, grāmatas, un ar tēti likt puzles. Skolā man vislabāk patīk angļu valoda. Man ir 2 mazākas māsas, ar kurām man patīk spēlēties.

Iesniegtās recenzijas

Toto atkož noslēpumu

Zane Zusta

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Vismīļākais stāsts par draudzību! Iesaku draugiem: 1) kam patīk suņi un draudzība; 2) grāmata stāsta par skumjām un ilgām, bet pastāsta arī, ko ar tām var darīt; 3) Toto ir mīļš kucēns.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Grāmatā stāstīts par to, kā sunītis Toto nonāk pie sava jaunā saimnieka Paula, un kādas ir viņa sajūtas, kad viņš iejūtas un arī kad Pauls nonāk slimnīcā. Toto jūtas bēdīgs un nezin, kā tikt galā ar savām bēdām, bet tad palīdz medūza Zīle - izstāsta, ka skumjas ir labas un ka vajag iztēloties, kas būs pēc tam, kad Pauls būs mājās. Ļoti mīļš un draudzīgs stāstiņš. Laba doma ir arī tā, ka Toto atkož noslēpumu, ko vislabāk darīt ar skumjām - ka vajag domāt labas domas, ka vajag iedomāties, kā būs, kad viss skumjais jau būs pagājis. Man liekas, šī ir ļoti laba atziņa, ko autors vēlējās pastāstīt.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Kā uzbūvēt auto. Tehniskā pasaka

Martins Sodomka

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Jautra grāmata tiem, kas kādreiz vēlas uzbūvēt auto! Iesaku grāmatu izlasīt saviem draugiem: 1) Var uzzināt, kādas detaļas vajag labai mašīnai; 2) Labi ilustrētas bildes; 3) Daudz informācijas par dažādām detaļām.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Man patika, ka pelei Arčijam draugi palīdzēja uzbūvēt gaiši zilu auto. Izrādās, ka uzbūvēt auto nemaz nav tik grūti, kā šķiet. Lasot šo grāmatu, es uzzināju, kā darbojas visi trīs pedāļi. Šī grāmata īpaši varētu būt interesanta tiem bērniem un tieši puišiem, kam interesē visādas mašīnu detaļas un tehnika. Man liekas, ka ir ļoti labi, ka ir uzrakstīta grāmata, kas ne tikai stāsta pasaku par pelēm, bet arī caur to bērni uzzina tādas lietas, kuras nevienā citā grāmatā nevar izlasīt. Lieliska autora ideja!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!