Elza Pētersone

7 gadi, Liepāja

Jauka un jautra meitene,kurai patīk dažādi stāsti.

Iesniegtās recenzijas

Ferdinands un Pū

Lina Žutaute

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

FERDINANDS UN PŪ, PASTĀSTĪS PAR ĪSTU DRAUDZĪBU! 1.Ja tev patīk dzīvnieki, tad šī grāmata būs tev īstā! Grāmatā gandrīz visi tēli ir dzīvnieki. 2. Ja tev ir vismaz viens draugs vai vēl tikai meklē draugu, tad šī grāmata tev palīdzēs saprast kādam jābūt patiesi labam draugam. 3. Grāmatā ir arī ļoti skaistas ilustrācijas ar kuru palīdzību grāmata vēl vairāk atdzīvojas.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Draugi apkārt nemētājas, Ferdinands un Pū pastāstīs kā viņiem klājas! Man ļoti patika šī grāmata. Patika stāsts par draudzību, ka Ferdinands un Pūciņš viens par otru rūpējas. Stāsts ir arī par cilvēku slikto izturēšanos pret dzīvniekiem, ka var tā vienkārši izsviest dzīvnieciņu. Man ļoti bija žēl visi izgāztuves dzīvnieciņi, ka kāds viņus vienkārši ir izmetis izgāztuvē. Man bija žēl zaķis,kuram nebija ūsu. Un žēl arī Ferdinanda,kurš izrāva sev visas ūsas, lai glābtu savu draugu. Lasot šo, es cerēju, ka Ferdinands izdomās citu veidu kā izglābt Pūciņu. Interesanta likās autores izvēlētā notikumu vieta, jo Ferdinanda teiciens bija-“Labi draugi apkārt nemētājas’’, bet savu labāko draugu viņš atrada tieši tur- izgāztuvē. Grāmata ir arī par to, lai arī kāds tu būtu, ka tev ir nepieciešams vismaz viens labs draugs, pat ja esat tik atšķirīgi kā kāķis ar suni. Un, ka savu draugu dēļ mēs esam gatavi atdot visu,pat savas ūsas. Man patika, ka beigās Pūciņš satika Ignāciju, un arī ar Ferdinandu palika kopā, ka viņš varēja būt kopā ar abiem saviem draugiem. Es iesaku izlasīt šo grāmatu visiem,jo tā ir tik jauka!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Toto atkož noslēpumu

Zane Zusta

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

LĪDZ PAŠAM BRĪDIM PĒDĒJAM,ESI KĀ TOTO- TICI LABAJAM! 1. Lielisks stāsts visiem suņumīļiem! Stāsts par mazu sunīti Toto! 2. Ja tu kādreiz esi juties nobijies un uztraucies, tad grāmata ir domāta tev, jo stāsts pamāca, kā pārvarēt baiļu sajūtu. 3. Grāmatas ilustrācijas ir tik skaistas,ka katru attēlu varētu ierāmēt rāmītī. Pat nelasot visu tekstu, no ilustrācijām var saprast, kas notiek stāstā.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Šī grāmata mani piesaistīja, jo autore ir liepājniece un arī es esmu no Liepājas. Patika arī sunīša vārds Toto - īss un skanīgs. Lasot grāmatu tā iepatikās vēl vairāk. Tā kā man pašai nav mājdzīvnieku, tad man bija interesanti lasīt kā uzvedas un jūtas sunītis, kad viņš tiek atvests uz mājām. Lasot grāmatu es nobijos, jo domāju, ka Paulam ir noticis, kas ļoti slikts. Bet priecājos, ka viņš bija tikai salauzis roku. Lasot šo grāmatu bēdājos un uztraucos par Paulu kopā ar Toto. Toto ļoti mīl Paulu.Pauls ir viņa saimnieks un draugs. Interesants grāmatas varonis bija mazā medūza Zīle.Nezināju, ka arī medūza var būt mājdzīvnieks. Labi, ka bija Zīle, jo, tad Toto bija kāds draugs, ar kuru aprunāties. Grāmata ir par pieķeršanos, draudzību un par to, ka domājot labas domas, sapņojot un vēloties mēs piesaistām labo. (tā vismaz man mamma skaidroja). Lai gan man liekas, ka, ja tev būs vismaz viens sapnis vai nākotnes atmiņas, tad tas ar laiku piepildīsies. Galvenais ir tam ticēt un sapņot, Patika, ka grāmatā bija izveidota speciāla lapaspuse, kur varēja iezīmēt savu nākotnes atmiņu jeb sapnīti. Grāmatu iesaku izlasīt visiem tiem, kam ir mājdzīvnieki,lai zinātu,kā dzīvnieciņš jūtas, kad esat ilgu laiku prom un kā rīkoties, kad jūties noskumis.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Oto visu grib darīt PATS!

Gunta Medne

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Vislabāk mācīties darīt, ir darīt KOPĀ, tas ir fakts. Vēlāk varēsi darīt visu PATS! Iesaku izlasīt šo grāmatu, jo 1. Tai ir superīgi skaistas ilustrācijas.Ilustrācija palīdz iztēloties notikumus stāstā. 2. Stāsts ir patiess un reāls . Autore kā prototipu OTO stāsta par savu dēlu. (šo vārdu “prototips” es uzzināju pateicoties šajai grāmatai). 3. Grāmata ir radoša. Grāmatas beigās ir uzdevumi, kurus var veikt.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Šis stāsts man atgādināja manu divus gadus veco brāli, kurš daudz, ko vēl nevar vai nemāk izdarīt. Un tad dusmojas, ja nesanāk, piemēram uzvilkt cepuri, un tad viņš cepuri dusmās met prom. Bet viņš vēl taču ir mazs. Mamma saka, ka es arī esmu bijusi kā Oto. Gribējusi visu darīt pati. Bet tagad man liekas,ka kopā darīt taču ir daudz jautrāk un interesantāk. Ir jauki, ka mamma vai tētis tev iemāca,palīdz, kā visu izdarīt labāk. Stāstā Oto mamma un tētis palīdz Oto. Tas ir svarīgi, jo lai kaut ko labi varētu paveikt,sākumā ir jāmācās vai jātrenējas un labi, ja ir, kas tevi pamāca, kā to visu izdarīt labāk. Šo grāmatu iesaku izlasīt visiem,visiem. Lai tie,kas vēl mācās saprastu, ka nav nekas slikts, ka tev kāds palīdz un, lai tie, kas redz, ka kādam kas neizdodas palīdzētu iemācīties, to darīt veiksmīgāk.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Ja Susuriņam domās miers un prieks, aizmigt būs tam tīrais nieks! jeb Ar mieru jādodas pie miera! 1. Grāmata ir mazu, jauku dzīvnieciņu-susuru. Var uzzināt ko viņi dara vasarā un ziemā. 2.Ja tev ari kādreiz ir grūti aizmigt, šī grāmata var tev palīdzēt,jo grāmatā ir uzrakstīti vairāki ieteikumi kā ātrāk aizmigt. 3. Grāmatas jaukā pasaciņa palīdzēs aizmigt gan maziem,gan lieliem.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Man šī grāmata likās ļoti interesanta,jo neko daudz nezināju par susuriem.Pateicoties stāstam uzzināju,ka susuri guļ 7 mēnešus. Tas taču ir ļoti ilgi! Man patika,ka daudzi citi dzīvnieki centās Susuriņam palīdzēt ar saviem ieteikumiem. Likās nedaudz smieklīgi, ka lakstīgala dziedot aizmiga. Patika arī, ka grāmatas autore bija interesanti izdomājusi par vietu ar sikspārni, ka jāpagriež grāmata savādāk. Tajā brīdī likās, ka karājos ar sikspārni un susuriņu kopā. Man patika grāmatas laimīgās beigas,ka Susuriņam izdevās aizmigt, jo manuprāt viņam būtu ļoti vientuļi, jo pārējie susuri tad gulētu,bet būtu arī interesanti palasīt kā Susuriņš ēstu saldumus,kāptu kokos,gulētu pļavā un darītu citas aizraujošas lietas. Susuriņam aizmigt palīdzēja māmiņas padoms- domāt labas domas un mierīgs prāts pirms miega. Es iesaku šo grāmatu izlasīt pirms miega, lai miegs ātrāk atnāk ciemos. Ja ar labām domām dosies uz čuču, tad miegs tev iedos lielu buču!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!