Emīlija Latkovska

6 gadi, Varakļāni

Esmu zinātkāra un aktīva meitene. Lai gan lielāko daļu dienas pavadu rotaļājoties ārā, gandrīz katru dienu atrodu laiku mazliet palasīt. Mana pasaulē mīļākā grāmata ir Leo laukos un Leo pilsētā. Kā gribētos reiz doties piedzīvojumos kopā ar Leo un seru Strīpiņzeķi!

Iesniegtās recenzijas

Spoku birojs. Atgadījums ar šausmīgo ēnu

Kristīne Olsene, Moa Vallīna

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Ēnas spoks, nekad nav joks! Trīs iemesli, kāpēc maniem draugiem būtu jāizlasa šī grāmata: 1. Lai zinātu, ka spoki nemaz negrib neko sliktu; 2. Jo bija tāda interesanta, varēja par spokiem uzzināt visādas lietas; 3. Ja gribi būt labs skolnieks, vispār vajag daudz lasīt.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Vai Tev patika šī grāmata? Kas patika vislabāk? Patika gan, vislabāk patika, kad vectēvs ar bērniem lasīja to biezo grāmatu, kur bija parādīti visi cietumnieki. Kādas rakstura īpašības piemita abiem bērniem, spoku biroja darbiniekiem? Viņi bija labsirdīgi, izpalīdzīgi un ļoti gudri. Vai Tu gribētu strādāt spoku birojā? Kādas īpašības vajadzīgas, lai tur strādātu? Gribētu, bet man vajadzētu visu kaut ko zināt par spokiem, es nezinu pagaidām. Kurš grāmatas varonis Tev likās vislīdzīgais Tev? Elsa, tāpēc, ka viņai bija mati sataisīti tieši kā man šodien un mēs abas esam meitenes. Kā Tev sākumā šķita, kāpēc spoks Ēna slēdzelēja gaismas, plēsa traukus un mētāja grāmatas? Gribēja parādīt kaut ko, tikai nezināju ko. Pašā, pašā sākumā man pat likās, ka tā nebija ēna, bet kaut kas cits. Ja Tu būtu spoks, kā Tu spokotos? Arī slēgtu iekšā un ārā gaismu, vai arī kustinātu gleznas. Kas bija pats interesantākais visā grāmatā? Smieklīgi bija, ka vectēvs visu laiku gribēja dejot pie trakas mūzikas. Vai arī dzīvē tā mēdz notikt, ka tiek vainots cilvēks, kas patiesībā nemaz nav vainīgs? Jā. Vai Tev tā ir gadījies, ka Tevi vaino par to, ko nemaz neesi izdarījusi? Kā tas lika Tev justies? Jā, tad es jutos slikti un bēdīga. Ko jaunu Tu uzzināji, lasot šo grāmatu? Kā ir tādas slimības, kad var jauns ātri nomirt. Vai Tu gribēsi lasīt citas grāmatas no sērijas par spoku biroju? Jā, visas.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Saldā miegā susuriņš - saldi aizmidzis ir viņš! 3 iemesli, kāpēc grāmata jāizlasa maniem draugiem: 1. Ļoti mīļa grāmata; 2. Izlasīju pati, jo maz teksta, draudzenes arī varētu pašas izlasīt; 3. Pēc pasakas, man pašai bija ļoti labs miegs. :) Arlabunakti, susuriņi!

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kāds bija stāsta varonis susuriņš? Labs, mīļš, maziņš un nesamiegojies. Kāds bija pats stāsts? Labs, man patika. Arī forši attēli bija. Vai susuriņa vietā, kādu vakaru esi bijusi arī Tu? Jā, daudzas reizes. Kas ir tas, kas Tev palīdz aizmigt? Es parasti samīļoju savu Tutas lapsu un tad ir vieglāk aizmigt. Ja Tev būtu pašai savs susuriņš, kā Tu viņu midzinātu? Nodziedātu viņam "Spīdi, spīdi zvaigznīte". Kas Tev vislabāk patika šajā grāmatā? Kad lapsa izrādījās laba, jo man bija aizdomas, ka viņa apēdīs susuru. Kurš padoms susuram bija vislabākais? Skaitīt aitas, es pati arī esmu mēģinājusi tā, ja man pazūd Tutas lapsa, es vienmēr skaitu aitas.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Pelesdēls Gudrinieks

Ruta Svaža, Gusts Linkevičs

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Arī mazs, mazs pelēns var uzveikt lielus briesmoņus! Neviens nav par mazu, lai kļūtu par varoni! Iemesli, kāpēc draugiem vajadzētu izlasīt "Pelesdēlu gudrinieku": 1. Grāmata bija tāda interesanta, tikai ļoti bieza, laikam kādas simts lappuses; 2. Man patīk, kad ir par daudziem dzīvniekiem dažādiem, draugiem arī patīk. 3. Jo tikai izlasot grāmatu draugi uzzinās, ko Pelesdēls darīja Baismas degunā.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kas bija visbaisākas visā grāmatā? Tad, kad viņš satika kaķi. Kurš varonis stāstā ir vislīdzīgākais Tev? Pelesdēls Gudrinieks, tāpēc, ka es arī reizēm pagalmā iekuļos nepatikšanās. Kādas īpašības piemita Pelesdēlam Gudriniekam? Drosmīgs, stiprs, gudrs. Pēc kā viņš ilgojās visu ceļojuma laiku? Pēc mājām. Vai Tev pietiktu drosmes glābt savu dzimto pilsētu? Nē, vienai nē, bet kopā ar mammu, tēti un māsu gan. Kurš Pelēna piedzīvojums Tev patika vislabāk? Kad viņš gāja ar lietussargiem pa virvi pāri aizai. Ko autors vēlējās Tev pastāstīt ar šo stāstu? Galvenais ir dabūt saules dimantu un izglābt mežu. Kā Tu domā, kāds cilvēks ir grāmatas autors? Tāds, kam patīk rakstīt daudz grāmatās, patīk arī dzīvnieki un piedzīvojumi un lidot ar gaisa balonu. Ko Tu iemācījies no šīs grāmatas? Ka nevajag baidīties arī, kad nezini, kas īsti būs. Ja būtu grāmata par Pelesdēla nākamajiem piedzīvojumiem, vai Tu to vēlētos lasīt? Jā.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Ucipuci meklē mājas

Zane Zusta

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Reklāmas sauklis - Izlasi šo grāmatu un uzzini, ko darīt, kad esi pazudis! Iemesli, kāpēc grāmatu jālasa maniem draugiem: 1. lai būtu gudri; 2. lai draugiem būtu prieks; 3. lai iemācītos neuztraukties, kad esi nobijies.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kā Tev šķiet, kā jutās pūcīte, palikusi Itālijā? - viņa jutās bēdīgi un ļoti slikti. Kā justos Tu, ja būtu pazudusi? - es justos slikti, tāpat kā pūcīte. Ko Tu iemācījies, lasot šo grāmatu? - ka vienmēr, kad esi citā valstī, jādzird, kad mamma saka: "braucam, mums nav laika". Kas Tev vislabāk patika šajā grāmatā? - kad pūcītei palika grūti iet pa slapjumu un viņa samirka. Ja Tu varētu nomainīt vienu stāsta varoni, kurš tas būtu? - skudra nepatika, tur labāk varēja būt jauka bizmārīte. Kas grāmatā bija tāds, kā nav citās grāmatās? - teātris. Lidojošā pūcīte bija tiešām forša.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!