Krista Mūrniece

7 gadi, Sigulda

Mani sauc Krista Mūrniece. Man tikko palika 7 gadi un rudenī iešu 1.klasē. Man patīk lasīt grāmatas, bet vairāk man patīk, kad mamma man lasa priekšā. Mīļākās grāmatas man ir Koko un Riko, Kika Mika un dzejolīšu grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Divi rūķīši

Edgars Dūmiņš

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Sauklis: Mēs esam mazi rūķīši, Pie bērniem ciemos atnākuši. Kāpēc grāmatu vajadzētu izlasīt maniem draugiem: 1. Grāmatā ir daudz un interesanti stāstiņi. 2. Grāmata ir jautra, jo rūķīši izdomā visādas jautras lietas. 3. Grāmatā, pēc katra stāstiņa ir jautājums un kuru var atbildēt.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kas patika? Patika visi stāstiņi par Tutū un Kukū. Patika, ka viņi dalījās ar maizīti, patika, ka viņi palīdzēja Lapsēnam, patika, ka viņi izdomāja dāvanu zaķēnam. Patika stāstiņš par zobu tīrīšanu un mantu kārtošanu, jo pēc tām brāļis uzreiz gāja tīri zobus un kārtoja mantas. Patika, ka viņi gāja vārīt zupu. Mēs ar mammu arī vārīsim klimpu zupu, jo nekad neesmu tādu ēdusi un gribu pagaršot. Visvairāk man patika stāstiņi par dzimšanas dienu, jo tie ir arī mani mīļākie svētki un par aitiņu skaitīšanu pirms gulēšanas. Patika, ka katram stāstiņam beigās bija jautājums uz kuru varēja izdomāt atbildes. Kas nepatika? Man šajā grāmatā patika viss. Nrbija nekas, kas nepatika. Kurš ir Tavs mīļākais tēls? Abi rūķīši. Patika, ka Kukū vienmēr pamācija Tutū un deva viņam padomus. Ko šī grāmata māca? Ka ir jābūt draudzīgiem, ka jāpalīdz otram, ka jātīra zobi, ka jākārto mantas. Ko Tu novēli? Jūs man ļoti patikāt! Es Jūs labprāt uzaicinātu uz savu dzimšanas dienu un kopā ar Jums paspēlēties.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Oto visu grib darīt PATS!

Gunta Medne

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Sauklis: Reizi dienā dzersim glāzi piena! Kāpēc grāmatu vajadzētu izlasīt maniem draugiem: 1. Draugiem grāmata patiktu, jo tajā ir mazi tekstiņi un ātri var izlasīt un uzzināt kas notiek tālāk. 2. Grāmatā ir stāstīts par to, ka jāklausa vecāki, ka jādara daudzas lietas kopā. 3. Grāmatā ir darbiņš, kas jāizkrāso un jāizdomā vai to dara pats vai kopā.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kas patika? Patika Kaķis. Patika ka viņu sauc Aste. Patika tētis, jo arī mans tētis skatās televizoru un skaļi saka hokejistiem ka jāmet iekšā vārti. Patika, ka tētis un mamma piedāvāja Oto palīdzēt. Arī mana mamma un tētis palīdz man. Kas nepatika? Nepatika, ka Oto gribēja daudzas lietas darīt pats un neklausīja mammu un tēti un beigās sanāca izliet pienu un izspiest zobu pastu. Kurš ir Tavs mīļākais tēls? Oto, jo viņš ir līdzīgs manam brālim, kurš arī daudzas lietas grib darīt pats, bet viņam vēl nesanāk un tad vinš skaļi raud. Ko šī grāmata māca? Māca to, ka vajag klausīt vecākus un ja viņi saka kaopā, tad jādara kopā. Ko Tu novēli? Lai Oto ātri iemācās lietas darī pats un ja nesanāk, tad darīt kopā tās ar tēti vai mammu.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Mumins un dzimšanas dienas poga. Pēc Tūves Jānsones stāstu motīviem

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Sauklis: Uzmini, uzmini, ko svinam mēs? Trollīša dzimšanas dienu Kāpēc grāmatu vajadzētu izlasīt maniem draugiem: 1. Grāmatiņā bija ļoti mīļas bildītes. Vislabāk man patika Mumina dzimšanas dienas torte, kuru uzcepa māmiņa. Es arī uz savu dzimšanas dienu tādu gribētu. 2. Grāmata bija par dzimšanas dienu. Man ļoti, ļoti patī dzimšans dienas. Gan sava, gan draugu. 3. Grāmatiņu var ātri izlasīt, jo ir maz teksta.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kas patika? Patika, ka māmiņa uzdāvināja Muminam pogu un uzcepa torti. Man arī mamma vienmēr uz dzimšanas dienām cep tortes. Patik Mumina tēta cepure. Patika, ka draugi tomēr atnāca uz Mumina dzimšanas dienu un apsveica un uzdāvināja dāvanu. Kas nepatika? Nepatika, ka draugi pat nepaskatījās uz Muminu un nepievērsa viņam uzmanību. Bija ļoti slikti, ka Mumins savā dzimšanas dienā bija bēdīgs. Kurš ir Tavs mīļākais tēls? Mumins. Man viņa bija žēl, ka viņa draugi neatcerējās viņa dzimšanas dienu. Bet beigās viss bija labi. Tas man patika. Ko šī grāmata māca? Ka draugi nedrīkst tā darīt. Ir slikti nepievērst draugam uzmanību un skumdināt viņu. Ko Tu novēli? Daudz laimes dzimšanas dienā! Lai Tev forša ballīte ar draugiem!

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!

Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt

1. uzdevums. Kā Tu reklamētu un ieteiktu grāmatu saviem draugiem!

Sauklis: Aijā, žūžu, Susuriņ, Aijā žūžu! Kāpēc grāmatu vajadzētu izlasīt maniem draugiem: 1. Ļoti, ļoti mīļa grāmatiņa par susuriņu. Man ļoti patīk susuriņi. Viņi ir mīļi un skaisti. 2. Interesanti lasīt, jo grāmata jāgroza. 3. Skaisti zīmējumi. Ļoti patika susuriņa bildītes, kur viņš mēģina iemigt dažādās pozās. Un lācis bija ļoti mīļš uzzīmēts.

2. uzdevums. Iedomājies, ka esi literatūras kritiķis!

Kas patika? Patika, ka visi draugi mēģināja Susuriņam palīdzēt aizmigt un katrs savādāk, bet paši aizmiga. Patika, ka Susuriņš skatīja aitas. Kas nepatika? Man šajā grāmatā patika viss. Ļoti mīļa grāmatiņa. Kurš ir Tavs mīļākais tēls? Susuriņš, jo man patīk visi dzīvnieciņi. Susuriņš man patīk vislabāk, jo mamma un tētis viens otru sauc par Susuriem un dažreiz arī mūs ar brāli sauc par Susuriem. Ko šī grāmata māca? Ka Susuri guļ septiņus mēnešus. Ko Tu novēli? Novēlu Susuriņam un viņa draugiem saldus sapnīšus un lai viņam izdodas sapnītī satikt visus savus draugus.

3. uzdevums. Uzzīmē filmas pirmizrādes afišu par izlasīto grāmatu!